Suyun pH Değeri Nasıl Ölçülür?

Sağlıklı olan su hem insan yaşam kalitesini artırmaktadır hem de sağlığa çok faydalıdır. İçme suyunun temiz olması ve pH değerinin yani sertliği de oldukça önemlidir. Suyun kalitesi ise pH değerine göre ölçülmektedir. İnsan bedeni üzerinde suyun çok büyük bir yeri vardır. Bu yüzden doktorlar sık sık su içilmesinin önemini vurgulamaktadır.

İnsan açlığa yaklaşık olarak 40 gün dayanabilmektedir fakat susuz bir hayat düşünmek mümkün değildir. Vücudun yaşamsal faaliyetlerini devam ettirebilmesi için suya ihtiyaç duymaktadır. Beyinden hücrelerin temizliğine kadar büyük bir rol oynamaktadır. Vücudumuzdaki bütün organların normal seyrinde çalışması için su önemlidir. Böbreklerle birlikte su bir uyum sağlar ve vücudun içerisindeki zararlı organizmaları ve bakterileri uzaklaştırır.

Günlük hayatımızda suyu vücudumuzdan en çok idrar yolu ile atarız. Sadece idrarla değil aynı zamanda terleme ve solunum yolu ile de su kaybı yaşarız. Sağlıklı bir vücut için ise günde yaklaşık olarak 2 litre ile 2 buçuk litre arasında su tüketmemiz lazımdır. Suyun pH değeri ise önemlidir. Suyun Alakali olması suyun kalitesini gösterirken düşük olması ise suyun kalitesiz olduğunu göstermektedir.

Suyun pH ölçümü ise oldukça kolaydır. pH ölçer sıvı damladan satın alarak kolayca ölçümünü sağlayabilirsiniz. Satın aldığınız pH ölçer sayesinde suyunuz pH değerini çok kısa sürede anlayabilirsiniz. Ölçmek istediğiniz suyun ya da sıvının içerisine bu damladan damlatmanız yeterli olacaktır. Anında sonuç verecektir.

Ph Ölçer sıvı sayesinde sizlerde içtiğiniz suyun pH değerini kolayca anlayabilirsiniz. Eğer rengi sarı ve yeşile yakınsa o su için sağlıklı demek doğru olmayacaktır. Asidik değeri yüksektir ve pH değeri ise düşüktür. En sağlıklı olan su, pH ölçer sıvıyı damlattıktan sonra mavi olan sudur. Çeşme suları genelde yeşil renktir. Dengeli pH değerine sahiptir. İçilebilir fakat yüksek pH değeri olan su içmek sağlığınız için çok daha değerli olacaktır.

Suyun pH Değeri Kaç Olmalıdır?

Suyu içmek için susama hissini beklemek büyük bir yanlış olacaktır. Eğer yeterli su içip içmediğinizi öğrenmek istiyorsanız yapmanız gereken şey idrar rengini kontrol etmek olmalıdır. Eğer yeteri kadar su içiyorsanız idrar renginiz berrak ve açık olacaktır. Fakat su tüketiminiz azsa koyu ve yoğun olacaktır. Özellikle çocukların yeterli su içip içmediğini bu şekilde kolayca anlayabilirsiniz.

Suyun günde 8 bardaktan az içilmesi büyük bir yanlıştır. Eğer mümkünse 10 bardak ve 11 bardak arasında içilmesi en doğrusu olacaktır. Sabah aç karnına ne soğuk ne sıcak (oda sıcaklığında) su içilmesi bağırsak ve böbrekler için hatta beyin için oldukça faydalıdır. Tüm bunlarla birlikte  yemek öncesi 2 bardak su içmeye önem verilmelidir. Fakat suyu içerken yudum yudum içmek sağlık açısından en doğrusu olacaktır. Bu Dini açıdan da tavsiye edilmiştir.

Eğer tansiyon, böbrek ve kalp gibi sağlık problemleriniz varsa günlük su tüketimin hemen yanında 600 ml doğal minarelli kaynak suyu yani maden suları içmeniz sağlığınız için en doğrusu olacaktır. Suyun pH değeri ise 7,2 ya da 7,2’den daha yüksek değerde olmalıdır. Suyun pH değeri arttıkça kalitesi de artmaktadır. Doğru pH değerine sahip su içmek su içmekten çok daha önemlidir.

Eğer suyu çeşmeden içmek zorundaysanız birkaç kaynattıktan sonra içmeniz çok daha doğru olacaktır. Kaynayan su asidik oranını azaltır. Dinlendikten sonra ise pH değeri normal bir seviyeye uygun olur. Suyun tadı sizleri rahatsız ediyorsa; elma, limon, çilek ve portakal gibi meyvelerden yardım alabilirsiniz.